fbpx

Mål

Hvis Søren og jeg skulle fremhæve et spørgsmål fra vores hverdag, som vi ofte hører fra vores klienter, så er det: “Hvad nu, hvad skal jeg gøre…?”
Vi kender det godt selv, det med at tvivlen kan ramme endda på trods af at de fleste af os står som stærke mennesker og overordnet er velfunderet i vores liv, så kan tvivlen alligevel komme snigende og fylde meget. Corona har tilmed fået mange ud af den comfort zone deres liv drejede rundt om. Så meget mere er kommet til at rime på tvivl, usikkerhed og for nogen, er det også et forøget eller ligefrem et nyt bekendskab med angst. Hvordan kan du så, med disse usikre faktorer, træffe vigtige beslutniger, sætte mål og delmål.

At have et mål er det samme som at have fokus. En fast beslutning omkring hvor du vil hen og hvad du gerne vil opnå. Hvis målet ikke er tydeligt, bliver det sløret, hvad det er du vil, og du kommer til at ændre kurs flere gange i processen.
At have delmål er lige så afgørende for om resultatet lykkes eller om du har skudt helt ved siden af eller om du har skudt over mål og over tid i risiko for at opleve alt for meget fiasko.

En anden betydelig faktor er, at hvis ikke vi har lært andet, fokuserer vi på og formulerer os omkring det, vi gerne vil væk fra og det som ikke fungerer. Når vi retter fokus mod det, vi gerne vil væk fra, får vi mere fra den skuffe fremfor at rette fokus på den positive forandring – hen i mod det, vi gerne vil opnå.

Lad os komme med eksempler:

“Jeg vil ikke aflevere min opgaver for sent”
kontra :
“Mit fokus skal være på min planlægning og overblik i mit arbejde.”

“Jeg vil stoppe med at gå sent i seng”
kontra :
“Jeg vil prioritere min søvn højere”

“Jeg vil stoppe med at spise slik”
Kontra:
“Jeg vil finde sundere alternativer til min kost”

Vi begå fejl, når vi ønsker at sætte mål og vi formulere os med “ikke”. På den måde har vi fortsat fokus på det vi ikke vil og forandringen udebliver.

Det mål du har skal være positivt, attraktivt, relevant og indenfor egen kontrol. Du skal selv være ‘ejer’ af dit mål og dermed ikke afhængig af at en anden part skal gøre noget specifikt, for at du lykkes, for det er ude af din kontrol.

Som nævnt før skal dit mål være målbart. Dine delmål skal kunne ses og for dig tjekkes positivt af. Dernæst skal dit endelige mål have en deadline, en slutdato. Fx “inden udgange af året vil jeg oparbejde gode vaner, der giver mig mulighed for at kunne cykle på arbejde 3 gange om ugen. De gode vaner skal være….

At opnå et mål og undervejs delmål er en kæmpe tilfredsheds følelse og noget af det vigtigste vi mennesker kan opnå for at føle at vi har overblikket og mestre de tilgange, vi har til livet. At lykkes med det vi sætter os for er medvirkende til at drive os fremad og lysten til nye mål i livet. Lysten til at lykkes.

Hvad mon dit mål er?

De bedste hilsner
Klart Sind
Søren og Karina

Scroll til toppen

Websitet anvender cookies for at fungere på bedste vis. Hvis du ikke accepterer anvendelsen af cookies kan du slå det fra i indstillingerne på din webbrowser. Der findes dog en risiko for at visse funktioner på siden ikke kommer til at fungere korrekt. Klik her for mere info